Schoenenstress


Wie de schoen past…

Wij vrouwen hebben vaak keuze genoeg wanneer we naar onze schoenencollectie kijken, maar welke doe je aan bij de bootcamp?
Onze voorkeur gaat uit naar trailrunschoenen die ontwikkeld zijn voor diverse ondergronden zoals modder en zand. Deze schoenen zijn voorzien van een goede demping met extra grip onder de zool. Deze schoen kan je beter alleen aan doen tijdens bootcamps, hierbij ren je maar kleine stukjes op een ondergrond dat vaak al dempend is. Wanneer je gaat trainen voor een hardloopwedstrijd is het beter een hardloopschoen te kopen. Hier zit meer demping in omdat men vaak op het fietspad of straat traint maar ook meer kilometers aflegt.

Dus geen gympies of hippe sneakers?

De eerste paar keren is het niet erg om te trainen op wat mindere schoenen. Toch raden we aan zo snel mogelijk goede schoenen aan te meten. Wanneer je gaat mountainbiken doe je dat ook niet op een oma fiets, het kan wel maar fietst toch wat minder lekker.
Zowel hardloopschoenen als trailrunschoenen zijn goed voor de bootcamp. Het voordeel van hardloopschoenen is dat je deze ook buiten de bootcamp kan gebruiken. Het voordeel van trailrunschoenen is dat je tijdens de bootcamp de beste grip ervaart.

                              Trailschoenen                                           Hardloopschoenen

Toevallig nog een paar kekke schoentjes staan?

Hardloopschoenen hebben een houdbaarheidsdatum van maximaal 2 jaar. Ja, ook als je er niet op gelopen hebt. Wanneer je de winkel uit loopt is de houdbaarheid 2 jaar. Onder andere de demping verdwijnt uit de zool waardoor de schoen minder goede steun geeft. Uiteraard liggen daardoor blessures op de loer. Ben dus kritisch op je schoeisel!

Laat je informeren bij de plaatselijke hardloopwinkel wat bij je past.